Om os

Asneh er først og fremmest en kærlighedshistorie. Kærlighed til cashmere.

Hvordan det hele begyndte:

Asneh er et dansk firma lokaliseret i Holland, og som med alle gode ting her i livet, så startede det hele med kærlighed. Kærlighed til cashmere.Vi elsker cashmere så meget, at vi ønsker at dele det med dig. Vores mission er bringe til dig det bedste fra cashmere verden; de mest interessante designs og de  fineste kvaliteter.

Vi holder meget af naturlige fibre, så udover cashmere kan du også købe uld og silke produkter af os - men vi lover dig; ingen kunstfibre.

Vores forretnings model er enkel, åben og gennemsigtig. Ved at sælge vores produkter direkte til dig har vi fjernet et mellemled og kan derfor tilbyde dig super gode kvaliteter til yderst fornuftige priser. Vores filosofi er, at vores priser bør afspejle værdien af vores produkter, du vil derfor opleve stor variation i produkt og prisudbud. Naturlige fibre som cashmere, uld og silke kan bedst sammenlignes med ædelmetaller; de har en bestemt materiale grundværdi og er allesammen fantastiske på deres egen måde, men du vil aldrig betale samme pris for sølv som for guld af høj karat. Cashmere findes i forskellige kvalitetsgrader og det afspejler vi i vores priser; de mest værdifulde produkter er af så høj kvalitet og af så fine og delikate fibre, at hvert trin af processen fra cashmere ged til færdigt produkt er udført per hånd. I gennemsnit tager det 3 måneder at producere et enkelt håndbroderet pashmina sjal og de er derfor meget værdibare.  

Om Cashmere

Cashmere er fin og tynd uld som stammer fra en speciel type af geder (Capra hircus laniger), som lever under extreme klimaforhold, hvor temperaturen kan dykke til under 45 C. For at kunne overleve i så barskt et klima har disse geder  udviklet en dobbelt lag af uld: et meget tyndt og høj isolerende inderlag af uld på halsen foran og på undermaven (det er her den fineste kvalitets cashmere sidder) og et beskyttende ydre lag af mere grove fibre, som kaldes beskyttelses hår. For at kunne blive klassificeret som cashmere må den gennemsnitlige diameter per hår ikke overstige 19 mikron (til sammenligning er et menneskehår omkring 76 mikron).

De fleste mennesker ved, at cashmere er meget varm, omkring 8 gange varmere end normal uld, men vidste du, at det også er behageligt at have på i varmere vejr? På grund af cashmeres høje fugtindhold forandres dets isoleringsegenskaber når luftfugtigheden forandres og det er derfor behageligt også at have på i varmere vejr. Dertil kommer, at cashmere er anti-bakteriel og det man kalder "non-allgergenic" (mange mennesker har problemer med at bære normal uld på kroppen fordi de får allergiske reaktioner - det er often lanolinen og den natrulige fedt i uldet som deres hud reagere i mod, cashmere er næste helt lanolin- og fedtfri - 0,5 %.). Mange har det problem at uld kan kradse, det gør cashmere ikke. Alt dette betyder, at cashmere ikke blot er et fantastisk materiale for kvalitetsbevidste voksne, men at det også er et super velegnet materiale til små- og spædsbørn tøj og tilbehør såsom tæpper.

Pashmina – cashmereuldens konge

Den fineste cashmere er det som nogle kalder pashmina cashmere (imodsætning til cashmere er pashmina ikke et beskyttet navn, det er derfor man kan se billige viscose pashminaer mange steder)Ægte pashmina cashmere består af cashmere uld, som har en diameter mellem 11 og 14 mikron og er produceret af cashmere geder, som lever i bjergene i en højde over 14.000 fod- og hvor temperaturen kan dykke til under 45 C. En cashmere bjegged producere kun omkring 90 g cashmere om året, derfor kræver det uld fra 3-4 geder for at kunne producere én pashmina. Ægte pashmina sjaler og tørklæder er altid 100 %  håndlavede idet ulden er så fin, at den ikke kan spindes og væves maskinelt. Først bliver ulden indsamlet eller kæmmet af gederne ved hånd (det giver længere og dermed blødere fibre og mindre nuller, end når gederne klippes/barberes), så bliver ulden håndspundet, håndvævet og nogle gange naturligvis også håndbroderet. I gennemsnit tager det tre måneder at fremstille en pashmina med broderede mønstre. Hvis du ønsker den blødest mulige pashmina bør du altid vælge en naturlig uldfarve (hvid/rådhvid, beige og brun) idet fibrene er blødest når de ikke er blevet farvede.